Εξοικονόμηση Ενέργειας Στην Εργασία – 6 Απλές Συμβουλές

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι θέμα πολύ επίκαιρο στις μέρες μας. Είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί όλους μας, αφού από αυτό ίσως κρίνεται το μέλλον του πλανήτη μας. Η μεγάλη ανάγκη για ενέργεια έχει οδηγήσει σε μεγάλες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτι που με την σειρά του οδηγεί σε μόλυνση και υπερθέρμανση του πλανήτη. Με αυτό το άρθρο θα δούμε κάποιες απλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε στην δουλειά σας για να βοηθήσετε στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ας δούμε τις συμβουλές αυτές.

Χαμηλώστε τον θερμοστάτη. Σε πολλές εταιρίες η θερμοκρασία του χώρου είναι πολύ υψηλή με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να φορούν καλοκαιρινά ρούχα όλο τον χρόνο για να νιώθουν άνετα. Εκτός του ότι το κόστος θέρμανσης μπορεί να μειωθεί, μειώνοντας την θερμοκρασία του χώρου εξοικονομούμε ενέργεια.

Σβήστε τον Η/Υ σας όταν δεν τον χρησιμοποιείτε. Πολύ άνθρωποι αφήνουν τον υπολογιστή ανοιχτό χωρίς να τον χρησιμοποιούν επειδή δεν θέλουν να περιμένουν να ανοίξει ξανά σε περίπτωση που τον χρειαστούν. Σβήστε τον υπολογιστή και όχι μόνο την οθόνη.

Μην αφήνετε φώτα ανοιχτά. Βεβαιωθείτε πως έχετε σβήσει όλα τα φώτα όταν φεύγετε από τον χώρο εργασίας. Τα ξεχασμένα φώτα αποτελούν συνηθισμένο πρόβλημα όσο αναφορά την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αγοράστε ενεργειακό ηλεκτρολογικο υλικο. Αν είναι στο χέρι σας προμηθευτείτε ηλεκτρολογικό υλικό υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Σβήστε όλες τις συσκευές. Πριν αποχωρήσετε από τον χώρο εργασίας βεβαιωθείτε ότι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές όπως καφετιέρες και ψύκτες νερού είναι εκτός λειτουργίας. Εκτός του ότι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος πυρκαγιάς, εξοικονομείτε πολύ ενέργεια. Είναι προτιμότερο να περιμένετε το πρωί 1 ώρα να κρυώσει το νερό παρά να έχετε τον ψύκτη σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο.

Σωστή μόνωση. Αν ο χώρος κλιματίζεται τότε βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά και ως εκ τούτου πως ο κλιματισμός γίνεται με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Αν όλοι ακολουθήσουμε αυτές τις πολύ απλές και πρακτικές συμβουλές ο αντίκτυπος που θα έχουμε στον πλανήτη θα είναι πολύ μεγάλος. Δεν απαιτούνται να κάνουμε πολλά για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χρειάζεται να κάνουμε κάποια λίγα πράγματα αλλά να τα κάνουμε ΟΛΟΙ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s